pharma.be

Als volwaardige partner van artsen, apothekers, ziekenhuizen, overheden en andere gezondheidspartners, streeft pharma.be naar de bevordering van een betere gezondheidszorg door het aanmoedigen van therapeutische innovatie in het domein van de geneesmiddelen voor humaan gebruik. Topprioriteit is dan ook dat de patiënt zo snel mogelijk kan beschikken over de nieuwste therapieën, die voortkomen uit Onderzoek en Ontwikkeling.

Meer informatie

Publicaties Multimedia
 • 20 mei 2020

  Internationale dag van de Klinische Studies

  Vandaag 20 mei 2020, bij de viering van International Clinical Trials Day, gaat alle aandacht naar klinische studies voor nieuwe geneesmiddelen en vaccins. Een dag die meer dan ooit zijn waarde bewijst in deze pandemietijd. In 2019 bevestigde België haar naam als leider in klinische studies in Europa, met 526 goedgekeurde aanvragen, waarvan 80 procent op initiatief van de privé-sector. In de zoektocht naar een oplossing tegen COVID-19 werden in België reeds 24 aanvragen voor klinische studie ... Lees meer

 • 13 mei 2020

  CEO van pharma.be geeft een nieuwe wending aan haar carrière

  pharma.be kondigt aan dat haar CEO, Catherine Rutten, besloten heeft om de federatie op 30 juni ek. te verlaten. Na 7 jaar bij pharma.be geeft ze haar carrière een nieuwe wending. Lees meer

 • 13 mei 2020

  Nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur van pharma.be

  Tijdens de Algemene Vergadering van pharma.be van 13 mei 2020 werd de verkiezing gehouden van een aantal zetels in de Raad van Bestuur, voor een termijn van drie jaar. AstraZeneca, vertegenwoordigd door Anne-Laure Dreno, werd verkozen tot nieuw lid van de Raad van Bestuur. Bovendien werden de mandaten van Bristol Myers Squibb, Janssen, Novartis, GSK en Sanofi, vertegenwoordigd door respectievelijk Véronique Walsh, Sonja Willems, Philippe de Pougnadoresse, Sabena Solomon en Stéphane Vandend ... Lees meer

events

Data Transparency Conference - Demystifying Clinical Data Transparency: Lessons learnt so far

12.02.19

Beyond being required by law, data transparency in clinical trials is also an ethical and business critical aspect of drug development. Data Transparency is important to reduce avoidable burden on and/or risk to trial subjects due to the avoidance of unwarranted trial repetition, enable data-driven decisions by healthcare professionals, regulators, price selection, and pharmaceutical companies, and finally to ensure unbiased reporting of clinical trials. Throughout this Conference, we will tackle data transparency from different angles with experts from the field.

Alle evenementen
Alle evenementen

Facts and figures

 • In België werken er meer dan 37.000 mensen
  in de (bio)farmaceutische sector
 • Dagelijks investeren (bio)farmaceutische bedrijven die gevestigd zijn in België bijna
  10 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling
 • België is leider in klinische studies: nr. 2 in Europa
 • In 2018 werd dagelijks voor bijna 118miljoen euro
  aan (bio)farmaceutische producten geëxporteerd vanuit België
 • De Animal Health leden van pharma.be produceren 1173 diergeneesmiddelen en 222 veterinaire vaccins (85 % van de in België beschikbare diergeneeskundige producten)

Projecten & partnerschappen

 • Patiëntgedreven innovatie

  Op de 'Patiëntgedreven innovatie' website kan u al de nodige informatie terugvinden over het samenwerken met en voor patënten.


  Het is belangrijk dat patiëntenverenigingen en farmaceutische industrie transparant en respectvol samenwerken op projecten die betrekking hebben op de volledige levenscyclus van een geneesmiddel en pharma.be wil hier graag ondersteuning en een forum aanbieden om dit te kunnen doen.

 • E-Bijsluiter

  Op deze site kunt u de Belgische publieksbijsluiter van uw geneesmiddel of dat van uw dier raadplegen.

 • Fight the fakes

  pharma.be steunt de campagne "Fight the Fakes" van IFPMA over het gevaar van namaakgeneesmiddelen.

 • Goed gebruik van geneesmiddelen

  Op de 'Goed gebruik van geneesmiddelen' website kan u al de nodige informatie terugvinden over het goed gebruik van geneesmiddelen.

Quote - NL Catherine Rutten,
CEO van pharma.be

13 procent meer banen in 5 jaar tijd: de (bio)farmaceutische sector levert een belangrijke bijdrage aan de dynamiek van de Belgische economie

In 2019 hebben (bio)farmaceutische bedrijven hun verankering in België verder versterkt. Er zijn bijna 38.500 personen actief in de sector, een stijging van ongeveer 1,0382 procent ten opzichte van vorig jaar. (Bio)farmaceutische bedrijven trekken ook steeds meer onderzoekers aan: 5.396 waren er werkzaam in 2019. Tegelijkertijd werd er door bedrijven uit de sector bijna 3,9 miljard euro geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling in België. De uitvoer van geneesmiddelen en vaccins piekte met een waarde van bijna 50 miljard euro.

België maakt zijn reputatie als Europees centrum van de (bio)farmaceutische sector dan ook volledig waar.